101 Woonideeën
101 Woonideeën
6 September 2012  |  101Woonideeen

Zelf kussens makenDe belangrijkste plekken in je huis zijn meestal het bed en de bank. Heerlijk onderuitgezakt tv kijken of een goed boek lezen. Sierkussens maken het zitten prettiger en kleden je bed of bank gezellig aan. Er zijn allerlei manieren om zelf kussens te maken. Zo maak je ze precies zodat ze bij je interieur passen.

Zelf kussen maken
De kleding die je draagt, weerspiegelt de stijl van je inrichting. Het interieur is een verlengstuk van jezelf. Maak daarom van oude kleding leuke sierkussens. In de zelfmaker Kledingkussen lees je hoe je van truitjes, blouses en vesten zelf hele leuke kussen kunt maken.

Of ga aan de slag met textielverf en verander eenvoudige witte stof in originele grafische kussens. Daar maak je dan weer kussenhoezen van.

Grote loungekussens maken
Met grote loungekussens creëer je voor de bank of in de slaapkamer een lekker plekje om te zitten en te ontspannen. Daarnaast maak je er extra zitplekken mee op en feestje. Een XL-loungekussen maak je van grote lappen wolvilt in een kleur naar keuze. Rond binnenkussen erin, grote knopen erop en je hebt een heel mooi exemplaar.

Opvallende grote kussenhoezen maak je van knalgekleurd linnen, fluorescerend satijndraad, -lapjes stof en -naaigaren. Ook erg leuk voor in de kinderkamer!

Bestaande kussens pimpen
De eenvoudigste manier om zelf kussens te maken, is door bestaande kussens te veranderen en op te leuken. Bijvoorbeeld met een grappige tekst in de vorm van een borduurwerk erop, zoals bij dit borduurkussen.

Een andere manier om zelf een kussen persoonlijk te maken, is met silhouetten. Plak silhouetten van jezelf, een leuk voorwerp of een grappig figuur zoals een konijn op een mooi sierkussen. Print het uit op strijkpapier of teken hem op strijkverlours en strijk dit op het kussen, zo krijg je een prachtige kussensloop met silhouet of een knuffelkussen.

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)