101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


19 November 2012  |  101Woonideeen

In het decembernummer van 101 Woonideeën zie je een typemachine op onze We’ve got Mail-pagina’s. De foto werd gemaakt door fotografe Kellie van 74 Lime Lane. Wij stelden haar een paar vragen.

Wie ben je?
‘Ik ben Kellie, moeder van twee jongens en woonachtig in Australië. Ik werk als journalist bij een krant. Door mijn kinderen heb ik mijn fotocamera weer opgepakt. Lang geleden, nog voordat digitale fotografie zo groot werd, heb ik fotojournalistiek gestudeerd aan de univesiteit.’

Hoe zou je je werk omschrijven?
‘Ik maak foto’s van alledaagse, eenvoudige onderwerpen. Daarbij vind ik het erg leuk om te experimenteren met technieken en ideeën. Op mijn website heb ik een shop en op Etsy ook.’

Stand Out From the Crowd is een van de eerste foto’s die ik met een macro-lens heb geschoten. Ik vind de kleuren en de details prachtig. Ik heb hem zelfs op mijn kaartjes gebruikt.

Kun je iets vertellen over de foto die in 101 te zien is?
‘Ik ben gek op oude typemachines. Mijn vader gebruikte er een toen ik nog klein was. Ik heb er zelf ook een gehad als kind. Ik ben lang op zoek geweest naar een mooie, oude typemachine voor mezelf, maar het leek een hopeloze missie. Tot een van mijn buren die van hem een keer liet zien. Ik mag hem nu regelmatig lenen voor fotosessies.’

Wie zijn jouw favoriete fotografen?
‘Ik ben weg van de stijl van Alicia Bock en Irene Suchocki en van de Polaroids van Susannah Conway en Andrea Jenkins. Darren Rowse van de Digital Photography School deelt veel informatie. En ik kijk graag naar alles over iphoneography bij Glyn Evans.’

Wishes on the wind is zonder twijfel een van mijn favoriete foto’s, zowel bij mij persoonlijk als bij mensen in mijn omgeving. Je ziet mijn zoon de zaadjes van een paardenbloem wegblazen bij de opgaande zon. Het moment en de kleuren zijn erg krachtig vastgelegd.

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)