101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


9 November 2012  |  101Woonideeen

Wie van woonblogs houdt én van handmade producten mocht het niet missen: de Yvestown Fair die afgelopen september werd gehouden in de tuin van Yvonne – Yvestown – Eijkenduijn. 12 bloggers zetten hun standje neer en verkochten hun zelfgemaakte producten. 101 was erbij en genoot van een overdosis creativiteit. De komende dagen vind je op het 101-blog interviews met de bloggers. Vandaag trappen we af met Yvestown en All the Luck in the World!

Even voorstellen…

Wie: Yvonne Eijkenduijn
Blog: Yvestown
Maakt: haakwerk en verkoopt wol
Blogt sinds: 2005

Blog & webshop?
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het online leven. Voordat ik begon met mijn blog, was ik een fanatieke online gamer en maakte ik custom content voor de Sims 1. Naarmate ik ouder werd, veranderden mijn interesses en besloot ik mijn huisleven vast te leggen via de yvestown-blog. De wolwinkel ben ik begonnen, omdat de vraag naar de wol die ik gebruik zo groot werd. De wol is alleen te koop in mijn online winkel en wanneer ik op beurzen en markten sta.

Favoriet?
Het patroon voor de kruik van Annell Malmedy.

Creatief?
Ik ben de dochter van een lerares naaldvakken, dus creativiteit stroomt door mijn bloed. Ik ben mijn hele leven al bezig met dingen maken, huizen te verbouwen, dichten, schilderen of toneelstukken schrijven.

Yvestown fair?
Het leek mij leuk om eens dag te organiseren waarbij bloggers en lezers (en klanten) samenkomen. We zien elkaar anders nooit, omdat we allemaal thuis werken.

Plannen?
Ik ben bezig met mijn allereerste boek dat hopelijk in 2013 in de winkel ligt.

En we stelden een paar vragen aan…

Wie: Jane Schouten
Blog: All the Luck in the World
Maakt: kaarten, wandvaasjes, kussens, krukjes, schilderijen
Blogt sinds: april 2010

Blog & webshop?
Ik was al een enthousiaste bloglezer en op een bepaald moment vond ik het tijd om er zelf een te beginnen. Ik heb er wel lang over getwijfeld, omdat ik wist dat ik geen regelmatige blogger zou zijn. Ondanks dat heb ik er geen spijt van gehad. De webwinkel had ik al sinds 2008. Mijn spullen zijn ook op Etsy te koop. Je vindt daar kaarten, wandvaasjes, opnieuw bekleedde krukjes en stoelen, kussens, schilderijen en ook veel vintage artikelen.

Favoriet?
Ik denk mijn wandvaasjes. Ik ben bezig met een nieuwe serie, die komen binnenkort te koop.

Creatief?
Ja, als kind was ik altijd al aan het tekenen en knutselen en poppenkleertjes aan het naaien.

Fairs?
Ik sta regelmatig op de Sunday Market in Amsterdam.

Plannen?
Ja, ik wil vaker op markten staan en ook proberen mijn producten in winkels te verkopen.

Oeps…
Tot onze spijt zijn we in het novembernummer van 101 vergeten te vermelden dat onder andere onderstaande beelden niet gemaakt zijn door fotografe Barbara Groen.

Deze interviews vind je samen met nog veel meer inspiratie in het novembernummer van 101. Het nummer ligt nog t/m donderdag 15 november in de winkel. Je kunt de editie ook online bestellen, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Credits beeld: Barbara Groen (m.u.v. de laatste 4 beelden)

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)