101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


10 November 2012  |  101Woonideeen

Wie van woonblogs houdt én van handmade producten mocht het niet missen: de Yvestownfair die afgelopen september werd gehouden in de tuin van Yvonne – Yvestown – Eijkenduijn. 12 bloggers zetten hun standje neer en verkochten hun zelfgemaakte producten. 101 was erbij en genoot van een overdosis creativiteit. De komende dagen vind je op het 101-blog interviews met de bloggers. Lees vandaag het interview met Wood & wool stool en Planet Fur!

Even voorstellen aan…

Wie: Ingrid Jansen
Blog:
Wood & wool stool
Maakt: wood & wool stools en meer. Trefwoorden voor mijn handgemaakte producten zijn: sloophout, wol, haakwerk en kleur.
Sinds: 2009

Blog & webshop?
Het is bedoeld als een soort dagboekje voor mijn werk, mijn huis, mijn familie en vakanties. Ik leg de dagen vast, voornamelijk voor mezelf en met veel plezier. Het allereerste krukje heb ik al in 2007 gemaakt voor eigen gebruik. In 2008 had ik er inmiddels een aantal op verzoek voor anderen gemaakt en besloot ik om een website te starten, waar iedereen een handgemaakt krukje kan bestellen. Er staan inmiddels honderden krukjes verspreid over de hele wereld. Verder verkoop ik kussens, babydekentjes, hangertjes, fotolijstjes, signs (bestempelde sloophouten bordjes), slingers, ansichtkaarten en sloophouten (kerst)boompjes.

Favoriet?
Wood & word sign, het sloophouten plankje waar ik een tekst op stempel. Alles is mogelijk: een naam, een woord, een boodschap aan je geliefde. De mogelijkheden zijn oneindig. Maar het krukje is een beetje m’n kindje geworden. Het houten krukje was er al, maar het idee om de zitting te verfraaien met een gehaakt jasje, heb ik bedacht en de wood & wool stool was geboren. Anthropologie is mijn favoriete webshop! Ze hebben er prachtige spullen en ik heb er meerdere keren servies en kleding besteld.

En we stelden een paar vragen aan…

Wie: Marlous Snijder
Blog: Planet Fur
Maakt: muurdieren
Blogt sinds: oktober 2009

Blog & webshop?
Ik wilde vastleggen en delen waar ik op creatief gebied mee bezig was. Ik maak diervriendelijke jachttrofeeën voor aan de muur, van hertjes tot neushoorntjes met een feestmuts op. Ik verkoop mijn spullen op Etsy, alhoewel dit op het moment op een lager pitje staat omdat ik een digitaal magazine aan het uitgeven ben. Wel zijn er zelfmaakpakketjes van mijn hertenhoofdjes te koop, o.a. in mijn Etsy-shop en bij Elle Aime in Rotterdam. Ik zal de muurdieren op kleine schaal blijven maken, maar niet meer zo intens als ik voorgaande jaren deed!

Favoriet?
Hermelien de Neushoorn, het neushoorntje met de feestmuts op. Ik ontwierp haar als eerbetoon aan mijn tante, die een kei is in het geven van feestjes. Zelf ben ik gek op de winkel van Martine: Een Nieuw Avontuur. Ze verkoopt geweldig fijne papierwaren, heeft steeds nieuwe items in de winkel en ik vind haar ontzettend sympathiek. Ook koop ik nog altijd veel op Etsy. Mooie kleine labels, fijne service en leuk contact met winkeleigenaren.

Plannen?
Heb je even? Ik schrijf mijn blog, ik geef een magazine uit, waar ik ook een blog voor bij hou, ik maak mijn muurdieren, geef workshops hertenhoofdjes maken en verkoop de zelfmaakpakketjes van mijn hertjes. Ik wil nog leren schermen, bijen houden en opera leren zingen. Ik heb denk ik drie levens nodig om dat allemaal te realiseren.

Deze interviews vind je samen met nog veel meer inspiratie in het novembernummer van 101. Het nummer ligt nog t/m donderdag 15 november in de winkel. Je kunt de editie ook online bestellen, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Credits beeld: Barbara Groen

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)