101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


13 November 2012  |  101Woonideeen

Wie van woonblogs houdt én van handmade producten mocht het niet missen: de Yvestown Fair die afgelopen september werd gehouden in de tuin van Yvonne – Yvestown – Eijkenduijn. 12 bloggers zetten hun standje neer en verkochten hun zelfgemaakte producten. 101 was erbij en genoot van een overdosis creativiteit. De komende dagen vind je op het 101-blog interviews met de bloggers. Lees vandaag het interview met Ninainvorm en Zilverblauw!

Even voorstellen…

Wie: Nina van de Goor
Blog: Ninainvorm
Maakt: keramiek/servies, zeefdrukken, prints en illustraties
Blogt sinds: 2006

Blog & webshop?
Ik las al wel een aantal blogs over interieur/design en van mensen die zelf dingen maakten. Op een dag, toen ik me een beetje verveelde, maakte ik wat foto’s in mijn huis en begon een blog. De webwinkel kwam later. De dingen die ik maakte, liet ik op mijn blog zien. Toen steeds meer mensen aangaven dat ze iets bij me wilden kopen, begon ik mijn Etsy-shop. Mijn spullen zijn inmiddels ook op andere plekken te koop, zoals bij Huiszwaluw in Gent en Feito Com Amor in Breda, en mijn kaarten zijn ook te koop bij Het Grote Avontuur in Amsterdam en bij de webwinkel Een Nieuw Avontuur.

Favoriet?
De vintage theepotten die ik bedruk met nieuwe illustraties. Zelf kijk ik in allerlei Etsy-shops, Smallable voor kinderspullen en onlangs ontdekte ik deze superleuke Engelse webwinkel: Howkapow.

En we stelden een paar vragen aan…

Wie: Anki Wijnen
Blog: Zilverblauw
Maakt: voornamelijk posters
Blogt sinds: 2010

Blog & webshop?
Ik zocht een goede manier om mijn leven te documenteren, om het heden te bewaren. Ik fotografeer graag. Ik las veel andere blogs en op een gegeven moment besloot ik mijn eigen blog te beginnen. Mijn webwinkel startte ik iets later. Ik verkoop posters en kaarten. En Plastic peaces; geschilderde speelgoedsoldaatjes op een missie, die je als interieurdecoratie kan gebruiken. Daarnaast denk ik dat ik nog wat babysjaaltjes maak om te verkopen. Op mijn blog plaats ik zo nu en dan DIY-ideeën. Laatstvoor een babysjaaltje, maar ik krijg vervolgens vaak mail van mensen die toch liever zo’n sjaaltje kopen. Dat kan dan op de fair. Mijn posters zijn ook te koop bij Zublim in de Pijp in Amsterdam.

Creatief?
Zeker. Ik werk sinds 2003 als zelfstandig artiest en entertainer. Ik kom uit een kunstenaarsfamilie; mijn moeder is kunstenares en mijn vader muzikant. Ik dacht nog even dat ik aan het kunstenaarsbestaan kon ontkomen door een heel gewone HBO-studie te volgen, maar kennelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Favoriet?
Ik denk de poster ‘Never grow up’. Het is zo belangrijk om een stukje ‘kind’ te bewaren. ‘The creative adult is the child who survived’, dat vind ik zo waar. Make Room vind ik een leuke webshop. En op de nieuwe Nederlandse Dawanda-site zijn pareltjes te vinden.

Benieuwd naar het novembernummer? Het nummer ligt nog t/m donderdag 15 november in de winkel. Je kunt de editie ook online bestellen, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Credits beeld: Barbara Groen

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)