101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


14 November 2012  |  101Woonideeen

Wie van woonblogs houdt én van handmade producten mocht het niet missen: de Yvestown Fair die afgelopen september werd gehouden in de tuin van Yvonne – Yvestown – Eijkenduijn. 12 bloggers zetten hun standje neer en verkochten hun zelfgemaakte producten. 101 was erbij en genoot van een overdosis creativiteit. De afgelopen dagen vond je op het 101-blog interviews met de bloggers. Lees vandaag het laatste interview met MUSwerk en MaandagDaandag!

Even voorstellen…

Wie: Joscha Keijl | ontwerplab MUSwerk
Sites: www.muswerk.nl; mushandmade.blogspot.com; jaszakschatten.nl
Maakt: logo/huisstijl, illustraties, zeefdruk, stempels, fotografie, workshops
Blogt sinds: 2008

Blog & webshop?
In december 2008 ben ik met MUShandmade.blogspot.com gestart. Sinds 1 januari 2010 MUSwerk.nl. Om de dagelijkse dingen, veelal met mijn 4 kinderen Floyd, Lola-Elvis, Roemer en Pippa-Rose en andere dingen waar mijn oog op valt, vast te leggen en te delen. Rond diezelfde tijd volgde jaszakschatten.nl, naar aanleiding van de vondsten die uit de jassen van de kinderen kwamen. Met Ontwerplab MUSwerk ben ik in 2010 gestart. Ik had niet de intentie om een winkeltje te beginnen. Het begon met wat geëxperimenteer met stempels om patronen op papier en textiel te bedrukken. Dat heb ik langzaam verder ontwikkeld en hieruit is de winkel ontstaan. Zeefdruk, stempels, posters en kaarten zijn wel de belangrijkste producten.

Favoriet?
De boom-fiets-mus zeefdruk is mijn favoriet. Maar er zitten ook een aantal stempels bij de sinds augustus uitgebrachte collectie (de Citroën met 3 mussen erin, het wolkje met druppels en de mus met bloem gebruik ik zelf het meest). Samen met mijn oudste zoon Floyd (8) heb ik onlangs twee posters gemaakt: de Kakvogel en het Steekbeest. Ik houd van zijn humor in de tekeningen.
Qua webshops:
Studio de winkel – hier vind je eigenzinnige items van kunstenaars en designers
de invasie – een Belgisch platvorm dat jonge ontwerpers ondersteunt met een webshop
a Store without a home – een shop met producten van onafhankelijke  en eigenzinnige
ontwerpers en merken
poketo – hier vind je prachtige alledaagse producten, die door kunstenaars zijn ontworpen

En we stelden een paar vragen aan…

Wie: Daan Rot
Blog: MaandagDaandag
Maakt: stempels, lino’s, (geboorte)kaarten en bedrukt textiel
Blogt sinds: 5 januari 2009

Blog?
Ik heb een week geblogd op een forum en ben daarna meteen een eigen blog gestart. Ik ben niet direct een webshop begonnen en nu heb ik ook (nog) geen webwinkel. Ik werk wel in opdracht en een tiental van mijn stempelontwerpen zijn verkrijgbaar bij Moosmade.

Favoriet?
De stempel want daar begint het allemaal mee. En ik ben dol op webwinkels als eennieuwavontuur.com en sloppop.nl. Papier en vrolijkheid.

Creatief?
Van kleins af aan. De kaft van mijn werkstukken was even belangrijk als de inhoud. Misschien wel belangrijker.

Plannen?
Absoluut, maar nog in de kinderschoenen.

Benieuwd naar het novembernummer? Het nummer ligt nog t/m donderdag 15 november in de winkel. Je kunt de editie ook online bestellen, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Credits beeld: Barbara Groen

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)