101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


12 November 2012  |  101Woonideeen

Wie van woonblogs houdt én van handmade producten mocht het niet missen: de Yvestown Fair die afgelopen september werd gehouden in de tuin van Yvonne – Yvestown – Eijkenduijn. 12 bloggers zetten hun standje neer en verkochten hun zelfgemaakte producten. 101 was erbij en genoot van een overdosis creativiteit. De komende dagen vind je op het 101-blog interviews met de bloggers. Lees vandaag het interview met Miko Design en MondaysMilk!

Even voorstellen…

Wie: Erika Harberts
Blog: Miko Design
Maakt: DIY-kits
Blogt sinds: 6 jaar

Blog & webshop?
Ik volgde al een tijd een aantal blogs uit Amerika en Australië. Dat vond ik erg leuk en inspirerend en toen ben ik er zelf een begonnen. Mijn webwinkel startte ik iets later, toen ik Etsy had ontdekt. Mijn spullen zijn ook in ‘echte’ winkels te koop in Nederland, Frankrijk, Amerika en Australië. Ik verkoop DIY-kits om je eigen Parijse pop of konijn te maken. Ben je zelf niet zo handig dan kan je ze ook kant-en-klaar kopen!

Favoriet?
De mini cameraatjes. En qua webshop die van Petit Pan, want daar verkopen ze heel leuke en vrolijke stofjes en bandjes.

Creatief?
Van jongs af aan ben ik creatief bezig. Ik tekende vroeger graag en naaide kleertjes voor mijn poppen op de oude Singer van mijn oma.

Fairs?
Ik sta af en toe op crafty markets, zoals de Swanmarket in Rotterdam.

Plannen?
Ik ben op dit moment bezig met een nieuwe DIY-pop geïnspireerd op een beroemde Mexicaanse kunstenares.

En we stelden een paar vragen aan…

Wie: Rozalinde Innemee
Blog: MondaysMilk
Maakt: softies, spreien, gehaakte dekens, winterse handwarmers, tassen… en meer.
Blogt sinds: 2010

Blog & webshop?
Ik wilde de dingen die mij blij maken, delen met anderen, waaronder het reilen en zeilen van mijn winkel. Nu ben ik er wel achter gekomen dat bloggen niet zomaar iets is wat je ‘er even bij doet’. Voor mij staan de webshop en het ontwerpen op de eerste plaats. Ik blog dus maar weinig. In hoofdzaak verkoop ik stoffen, veelal afkomstig van Japanse ontwerpers. Daarnaast ontwerp en maak ik zelf onder mijn label MondaysMilk. Een aantal producten is vanaf september te koop bij Visje bij de Thee, een nieuwe webwinkel vol oogstrelende bijzonderheden.

Creatief?
Zolang ik me kan herinneren ben ik met stoffen in de weer geweest. Van mijn zakgeld kocht ik lapjes bij Laura Ashley en naaide toen ik voldoende had mijn eerste bedsprei. Later leerde mijn moeder mij haken. Oh.. wat houd ik van haken!

Favoriet?
Bijna iedere dag heb ik een nieuwe favoriet. Maar de ‘sies en sal tas’ is mijn eerste ‘kind’, dat zegt genoeg denk ik. Wat webshops betreft zijn het er zoveel. Ik vind Serendipity erg leuk en Help Yourshelf. Ik houd van handgemaakt in kleine oplages, een bijzonder product.

Plannen?
Ik wil vaker een open shop organiseren. Samenwerken met andere creatievelingen. En er liggen alweer heel wat ontwerpen om uit te werken. Met deze vraag zie ik een enorme lijst plannen voor me. Alles op zijn tijd.

Benieuwd naar het novembernummer? Het nummer ligt nog t/m donderdag 15 november in de winkel. Je kunt de editie ook online bestellen, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Credits beeld: Barbara Groen

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)