101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


11 November 2012  |  101Woonideeen

Wie van woonblogs houdt én van handmade producten mocht het niet missen: de Yvestown Fair die afgelopen september werd gehouden in de tuin van Yvonne – Yvestown – Eijkenduijn. 12 bloggers zetten hun standje neer en verkochten hun zelfgemaakte producten. 101 was erbij en genoot van een overdosis creativiteit. De komende dagen vind je op het 101-blog interviews met de bloggers. Lees vandaag het interview met Eline Pellinkhof en byPetra!

Even voorstellen…

Wie: Eline Pellinkhof
Blog: Eline Pellinkhof
Maakt: hobbymaterialen (zoals stempels, dessinpapier en stoffen) en craftboeken. Voor deze boeken (Eline’s Huis en Eline’s Winterhuis) ontwerp en maak ik DIY home decorations in allerlei materialen en technieken.
Blogt sinds: 2008

Blog?
Het leek me leuk om te kunnen laten zien wat er met de craftmaterialen die ik ontwerp allemaal gemaakt kan worden. Ik heb geen eigen webshop (die staat wel in de planning) maar ik werk veel samen met Petra Hoeksema van webshop byPetra, zij verkoopt veel van mijn boeken en materialen.

Creatief?
Ja, als kind was ik al altijd aan het tekenen en maakte ik zelf poppenkleertjes. Later heb ik de modeacademie gedaan en heb lange tijd op freelance basis baby- en kinderkleding ontworpen.

Favoriet?
Mijn twee eigen boeken. Vooral nu het eerste boek ook in het Engels is vertaald (‘Stitch & Sew Home’ heet het daar). Wat webshops betreft kijk ik graag naar Tas-Ka voor de washi-tape, Bl-ij eigenlijk voor alles, Anthropologie mijn favoriete winkel in Londen, Het grote avontuur, sfeervol.

Fairs?
Soms, meestal samen met ByPetra en soms in de stand van m’n uitgever, maar zelden alleen. Wanneer ik een eigen webwinkel heb, zal dat wel veranderen.

Plannen?
Een eigen webwinkel dus en ik ben druk bezig met boek nummer drie, dat in april 2013 uit moet komen.

En we stelden een paar vragen aan…

Wie: Petra Hoeksema (byPetra)
Blog: byPetra
Maakt: DIY-projecten voor haar blog, ‘Eline’s Huis’-boeken, diverse tijdschriften en ze werkt aan eerste eigen boek met borduurprojecten (volgend voorjaar in de winkel)
Blogt sinds: november 2008

Blog & webshop?
Ik ben mijn blog begonnen omdat ik in contact wilde komen met andere bloggers en graag mee wilde doen met swaps. Later ben ik gestart met mijn eigen bedrijf en is mijn blog veel meer een verlengstuk daarvan geworden. Nu is het doel van mijn blog anderen te inspireren zelf aan de slag te gaan, en mijn eigen inspiratie te delen. Ik ben mijn webwinkel begin 2010 begonnen, ik verkoop materialen waarmee anderen creatief aan de slag kunnen. Mijn doel is om een selectie te maken die bijzonder is, en ik wil het een frisse moderne uitstraling geven, om me zo te onderscheiden van de ‘traditionele’ hobbywinkels.

Favoriet?
Mijn favoriete producten zijn het bijzondere lint van Aspegren en Shinzi Katoh en natuurlijk de ‘Eline’s Huis’-boeken waaraan ik zelf heb meegewerkt. Qua webshops ben ik vooral verslaafd aan online boekwinkels, Amazon.uk en Amazon.fr, omdat ik nooit genoeg kan krijgen van handwerkboeken, en bij de Etsy-shop Pomadour24 koop ik af en toe van die heerlijke Japanse boeken. Waar ik regelmatig al iets in mijn winkelwagen heb gegooid, maar nog nooit heb afgerekend, is PSikhouvanjou, al die vrolijke spullen, en de houten enveloppen mal.

Plannen?
Ik ben nu met mijn eerste eigen boekje bezig, en dat wil ik graag meer doen. Verder wil ik het organiseren van workshops beter gaan oppakken en van de grond krijgen.

Benieuwd naar het novembernummer? Het nummer ligt nog t/m donderdag 15 november in de winkel. Je kunt de editie ook online bestellen, dan heb je hem de volgende dag in huis!

Credits beeld: Barbara Groen

Reacties

1 reacties
  1. Atelier Mama Bee - November 11, 2012 8:34 pm

    Wat ziet dat er allemaal fijn uit :-)

    Liefs,
    Bianca

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)