101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


8 February 2013  |  Anne-Marije Vendeville

Idee voor twee (of meer!)

Is jouw valentijn allang op de hoogte van je gevoelens voor hem of haar? Dan ga je natuurlijk samen iets leuks doen. Je kunt kiezen voor een filmpje en een flesje wijn op de bank , maar veel verrassender zijn deze workshops en uitjes die stuk voor stuk een valentijns-sausje hebben gekregen. 

 

* * *

 

8 februari
Vilten voor Valentijn
In de Viltkeuken in Haarlem kan je aan de slag met workshops, en er zijn demonstraties. Het is een soort open atelier waar je kunt werken aan je viltproject. Alleen, of juist samen met anderen. Eventueel met hulp of begeleiding van Maria en/of Daphne en soms zelfs met andere specialisten in een bepaalde techniek.  In de week voor Valentijn zijn er veel harten en roze & rode wol! Vrijdag 8 februari kan je bij Meervilt aan de Jansweg in Haarlem lekker aan de slag. Je kan je eigen materialen meenemen, maar ook kopen in de Viltkeuken. 
Van 13.30 tot 17.00. Kosten 15,- euro. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie kan je vinden op de website van de Viltkeuken. 

 

* * *

 

9 februari
Lettres d’amour, workshop liefdesbrieven schrijven bij Elle Aime in Rotterdam
Waan je in romantisch Parijs met illustrator Julie van Zessen die je bij de hand neemt voor ‘un petit tour d’amour’. Met zoete Franse chansons op de achtergrond en een tafel vol glitters, poëzieplaatjes, mooi papier en parfum. Tijdens de “Lettres d’ amour” workshop, in de meest liefdevolle winkel die je ooit hebt gezien, Feito Com Amor, leren hopeloze romantici hoe ze hun Valentijn kunnen verrassen door een prachtig liefdeskunstwerkje te maken en te posten!
Tijd: 14.00 uur tot 15.00/15.30 Kosten € 15,00 incl. materialen voor 1 brief, postzegels, koffie/thee en lekkers. Meer informatie en opgeven via info@feitocomamor.nl 

 

* * *

 

10 februari
Workshop muurhanger maken bij Peace Love Create 
Maak een originele muurhanger van onder andere vintage materialen speciaal voor je Valentijn!
Van 13.30 tot 16.00. Kosten 35,- euro (inclusief materialen, thee en lekkers). Aanmelden kan via info@peacelovecreate.nl. Meer informatie kan je vinden op de website van Peace Love Create. (Neem ook een kijkje bij de andere workshops!)

 

* * *

 

10 februari
Workshop porselein beschilderen bij Elle Aime in Rotterdam
Leuk om je lief op valentijnsochtend te verassen met een mooi ontbijtsetje! Deze workshop wordt gegeven in het nieuw pand van Elle Aime. Deze eerste workshop is het beschilderen van porselein. Eigenaresse Lisa vindt het een hele fijne workshop; je maakt namelijk gelijk een bruikbaar voorwerp, dat maakt het extra leuk! Tijdens deze workshop teken je (met porseleinstiften) op verschillende stukken porselein; je kunt zelf kiezen tussen een heleboel kopjes, borden, schaaltjes & meer! Je leert hoe je met deze stiften kunt werken en het allerleukste is; je gaat met 3 beschilderde voorwerpen naar huis, die je daarna zelf kunt gebruiken of weg kunt geven als cadeautje. Het enige wat je thuis nog even moet doen is het afbakken van de porseleinen voorwerpen in je eigen oven.
Van 13.00 tot ongeveer 16.00, kosten 39.50,- (inclusief materialen, lekkers en te drinken). Geef je op door een e-mail te sturen naar info@elleaime.nl met daarin je naam en telefoonnummer. Je krijgt dan z.s.m. een e-mail terug met alle extra info.

 

* * *

 

13 februari
Workshop collage maken in Breda bij De Collagestudio
Susan Lambeck maakt mooie collage kunst op papier en canvas. In huiskameratelier De Collagestudio in Breda kan jij dit ook proberen! Met regelmaat worden hier workshops aangeboden. In 1 dagdeel ga je aan de slag met allerlei soorten papier, die je in een leuke collage op canvasdoek lijmt. Susan, met meer dan 8 jaar ervaring, helpt je hierbij. Heeft je Valentijn jou ook zien staan? Dan is het misschien leuk om te weten dat hier ook workshops voor grotere groepen worden georganiseerd, zoals een vrijgezellenuitje.
Van 13.00 tot 16.30. Kosten 40,- euro. (Inclusief onbeperkt koffie, thee, materiaal en eventueel een drankje na afloop). Meer info kan je vinden op de website van De Collagestudio. 

 

* * *

 

13 februari
Workshop Valentijns cupcakes maken in Leusden
Geen origineel cadeau kunnen vinden? Of gewoon heel veel lieve collega’s die een hartje verdienen?
Bij Knutselcorner is Leusden kan je de avond voor Valentijn helemaal los gaan op Valentijnscupcakes.  Je gaat 6 cupcakes decoreren die je na afloop in een taartdoos mee naar huis neemt.
Van 19.30 tot 22.30. Kosten 20,- euro per persoon. Opgeven kan tot en met aanstaande dinsdag 19.00 via de website.

 

 

* * *

 

 

8 en 15 februari
Workshop Chunks maken bij Jut en Julia in Nootdorp
Tijdens deze workshop leer je zelf Chunks maken met verschillende materialen als glascabouchons en klei. Leuk voor jezelf, maar zeker als cadeautje met een persoonlijke touch!
Van 20.30 tot 22.30/23.00. Kosten 30,- euro (inclusief koffie, thee, iets lekkers en natuurlijk alle materialen).  Meer informatie? Mail dan naar info@jutenjulia.com

 

* * *

 

Workshop leer bewerken bij Re-Smuk in Utrecht
Een sieraad wordt vaak gegeven met Valentijn. Maar is het niet nog leuker om zelf een sieraad te maken die helemaal bij jou liefde past? Bij Re-Smuk in Utrecht kan je sieraden maken van leer. Tijdens deze workshop in Utrecht komen drie leerbewerkingsmethodes aan bod. Leer stempelen en stansen ( indien gewenst kan er ook een introductie plaatsvinden van leer carven), embossing en leer bewerken met de leer brander. Hierna wordt samen met de docent besloten welk eindprodukt gemaakt kan worden. Enkele mogelijkheden, leren armband of armcap, een smalle riem, leren ringen, sleutelhangers of leren kraagje. Het is mogelijk om meerdere kleine produkten te maken. De eindprodukten kunnen afhankelijk van de tijd in kleur afgewerkt worden. De docent zal hierin adviseren en begeleiden. Al het gebruikte leer is plantaardig gelooid en wordt geverfd met eco-flow verf.
Kosten 55,- euro. Meer info kan je vinden op de website van Zeldzaammooi. 

 

* * *

 

Dagje weg naar de dierentuin in Arnhem
Ok, het is even heel wat anders, maar het idee achter deze tip is zo leuk! En aangezien er veel dates in de dierentuin plaatsvinden, konden we deze echt niet laten liggen. Dierentuin Burgers Zoo bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat natuurlijk gepast. Er komt onder andere een prachtig kunstwerk. Burgers Zoo heeft echter wel financiële bedrages hiervoor nodig. In ruil daarvoor mag je, als je boven de 100 euro doneert, je naam (en die van je geliefde!) laten graveren in een plaquette bij de hoofdingang. Zo vereeuwig je de naam van jezelf en je geliefde bij de hoofdingang van Burgers’ Zoo. Een unieke mogelijkheid!
Meer informatie over deze speciale gebeurtenis kan je vinden op de website van Burgers Zoo.

 

* * *

 

Er komt ook weer een post aan met workshops en uitjes voor de komende weken!
Tips zijn altijd welkom.

 

 

 

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)