101 Woonideeën
101 Woonideeën
Magazine

Bloggers


24 April 2012  |  Anne-Marije Vendeville

Stel je een klus in huis voor: meten, waterpas maken, inrichten, reparaties.. Dit kan tegenwoordig allemaal met behulp van Apps! Naast heel veel inspirerende woon-apps kan je ook veel praktische, handige apps vinden. Een grote gereedschapskist is nog wel wenselijk, maar veel voorwerk kan je hier prima mee doen! Hier vind je een lijstje met goede DIY apps.

 

* * * * *

 

iHandy level free
Handige app waar je je lijstjes gelijk goed waterpas mee kunt ophangen!
Gratis

 

* * *

 

iLevel – Laser
Deze app  simuleert een laserstraal in de vorm van een kruis. Superhandig om lijstjes mee recht te hangen zonder de waterpas er bovenop te leggen. Hoe je je apparaat ook went of keert, het kruis blijft altijd recht staan.
0.79 euro

 

* * *


Handy Man DIY
Een app die werkelijk overal bij helpt. Ben je bijvoorbeeld van plan je woonkamer te verven en weet en weet je niet hoeveel verf je nodig hebt? Deze app rekent het precies voor je uit! Geen ritje extra terug naar de bouwmarkt dus. De app is wel in het Engels.
1.59 euro

 

* * *


DIY Toolbox
Deze app helpt je tijd & geld te besparen bij DIY projecten. De app rekent namelijk precies uit wat je nodig hebt voor je project.
1.59 euro

 

* * *Home Space Planning Design Tool
Ook al eens in een winkel gestaan en je afgevraagd of de tafel van je dromen niet net te groot is? Of dat die hoekbank wel daadwerkelijk in de hoek past? Met deze app heb je je afmetingen van je huis altijd bij je. Je maakt als het ware je huis na op je iPhone, iPad of Android apparaat. Erg leuk aan deze app is dat je je eigen foto’s kunt gebruiken als ‘skin’. Heb je bijvoorbeeld prachtig behang gezien? Dan kan je de foto verwerken in het behang van jou gemaakte huis! De app is ontworpen door interieur ontwerper Mark Lewison.
1.59 euro

 

* * *


iFixit: Repair Manuel
De titel zegt het eigenlijk al, hier vind je duizenden ‘how-to’ guides die je stap voor stap begeleiden in het repareren van spullen. Van huishoudelijke kleine problemen tot elektronica (en ook dat kan erg handig zijn!)
Gratis

 

* * *DIY Plumbing
Het leven van een DIY-er gaat niet over rozen. Soms moeten er ook minder leuke klusjes gebeuren. Met deze app verkom je natte kleren en een hoop frustraties. De app bevat een playlist met onder andere ; How to install A Washing Machine, How To Fix a Dripping Tap en How To Change A Kitchen Tap. Hardstikke handig dus!
Gratis

 

* * *Renovate
Als je weleens eerder gerenoveerd hebt, begrijp je hoe nuttig deze app is. Deze app laat je foto’s voor, tijdens en na je verbouwing maken. Hier kan je notities, kosten en geïnvesteerde uren in bijhouden. (En 101 vindt het ook weer leuk om voor en na foto’s van verbouwingen te ontvangen!) Zo kom je niet meer voor vervelende verassingen te staan. Huur je iemand in om een bepaald project voor je af te maken? Dan kan je een samenvatting van al je werk (foto’s/notities) in een keer vanuit de app mailen.
0.79 euro

 

* * *DIY Home Tips
Misschien wel een van de leukste apps die ik tegen ben gekomen. Deze app geeft je namelijk oplossingen voor de kleinste dingen in huis. Tips die je leven een stuk makkelijker maken terwijl je alledaagse objecten gebruikt die je in huis kunt vinden. Een voorbeeld: Hoe verwijder je waterkringen van een houten tafel?
0.79 euro

 

* * *

 

Zelf nog handige apps ontdekt? Reageer dan op dit bericht om het te delen!

 

 

Reacties

1 reacties
 1. Monique Bouwkamp - April 28, 2012 4:57 pm

  Echt een super app is : MagicPlan
  Je draait in de rondte en maakt op de hoeken van de kamer een foto, de app maakt dan automatisch een plattegrond van de kamer :)
  niet meer eindeloos meten en tekenen dus..
  Het werkt alleen wel beter als er geen spullen in de hoeken staan..

  Meer interieur tips en inspiratie vind je ook op [url]http://zebratassen.com/[/url]

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)