101 Woonideeën
101 Woonideeën
Magazine

Bloggers


16 February 2013  |  Marike Bijlsma

snailmail van AnkePanke

 

Blogs zijn ideaal om inspiratie op te doen. Soms gebeurt dat in de vorm van producten, soms in de vorm van vage ideeën en soms is het heel concreet. Er zijn bloggers die initiatieven starten die erg inspirerend zijn en als het jou inspireert kun je meedoen! Zo zijn al een heleboel blogtrends ontstaan.

 

Opeens zie je het overal: snailmail of eigenlijk slakkenpost. De hashtag #snailmail is op Instagram en Twitter erg populair, vele blogs laten prachtige postpakketjes zien en er is een heuse Facebook groep. Tijd om deze trend eens onder de loep te nemen.

 

Snailmail betekent letterlijk slakkenpost en staat voor echte, papieren post, voorzien van een brief en kleine cadeautjes. Eigenlijk zijn het de penvrienden van vroeger, maar dan voorzien van stempels en masking tape. Ben je creatief aangelegd en houd je van brieven schrijven? Dan word je waarschijnlijk erg blij van het versturen van snailmail.

 

snailmail van de groene meisjes

 

Anke van der Meer, ook wel bekend als AnkePanke, verstuurt regelmatig snailmail. Voorzien van spulletjes uit kringloopwinkels of handgemaakte cadeautjes. ‘’Het hangt ervan af wat de maker kan. Een paar haken/breien, de ander maakt veel met papier en ik doe van alles en nog wat. De ene keer maak ik broches, de andere keer speel ik met vilt, maar ik vind het ook erg leuk om met papier creatief bezig te zijn.

 

Het leuke aan snailmail is dat het heel toegankelijk en sociaal is. ‘’Mensen leren kennen, misschien aan de andere kant van het land (of zelfs in het buitenland) is dan natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Hoe je aan die contacten komt? Bijvoorbeeld via Instagram, zo bleek. Je reageert op wat foto’s, mensen zeggen: ‘’ik zoek nog penpals’’ en je reageert. Het is net zo simpel als vroeger met de advertenties in de PennyClub. Wil jij mijn penvriendje zijn?’’ aldus Merel van degroenemeisjes.nl.

 

Snailmail van De Groene Meisjes

 

Behalve via Instagram kun je jezelf ook aanmelden voor de Facebook groep en daar een oproep plaatsen. En dan kan het schrijven en versieren beginnen!

Schrijf een mooie brief, versier deze met stempels, masking tape en stickers, en stop deze in een mooi versierde envelop. En voeg wat kleine cadeautjes toe zoals een zakje thee, een mini notitieboekje of bijvoorbeeld een handgemaakte broche.

Even geen inspiratie? Bekijk de hashtag #snailmail op Instagram, lees mee via de Facebook groep of zoek via Pinterest op ‘snailmail’. Genoeg inspiratie te vinden!

 

Moosmade stempel

 

Winnen?

Wil je zelf actief aan de slag gaan met snailmail? Dat komt goed uit! We mogen namens de leuke webshop Moosmade 5 stempels, ontworpen door AnkePanke, weggeven! Wat je daarvoor moet doen is het volgende: maak een foto van een mooi pakketje dat jij hebt samengesteld en met de post gaat versturen, deze foto plaats je op Twitter of Instagram onder de vermelding van de hashtag #101snailmail. Je kunt tot en met 16 maart jouw foto insturen. Van de winnaars zien we natuurlijk graag hoe de stempel gebruikt wordt!

 

 

Deze kaart van Donna Wilson kun je downloaden via 101woonideeen.nl.

 

Beeld is afkomstig van AnkePanke, Merel van De Groene Meisjes en Moosmade.

 

Deze blog is geschreven door Marike Bijlsma van LIVWOW.nl. Deze blog maakt onderdeel uit van een serie over blogtrends. Heb je een tip of een idee voor deze serie? Laat dan een reactie achter.

Reacties

0 reacties
Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)