101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


7 July 2010  |  101Woonideeen

mart-vld-2-1

<img class="alignnone size-full wp-image-3113" src="http://www.101woonid

eeen.nl/wp-content/uploads/2010/07/mart-vld-2-2.jpg” alt=”mart-vld-2-2″ width=”624″ height=”298″ />

mart-vld-2-3

mart-vld-2-4

mart-vld-2-5

mart-vld-2-6

mart-vld-2-7

mart-vld-2-8

mart-vld-2-9

mart-vld-2-10

‘Hier werd ik als klein meisje om een boodschap gestuurd!’ riep Martine’s moeder bij het zien van het oude winkelpand met woonhuis uit begin 1900. Dat was toch wel bijzonder, naast de enorme tuin terwijl de beoogde koop midden in het dorp stond. Manlief gruwelde echter van de overdosis schrootjes aan de muren en het beeld van een oude, afstandse stacaravan wilde maar niet van zijn netvlies verdwijnen. Gelukkig kon Martine’s vader, een architect, het ideaalplaatje zo schetsen dat iedereen door al het lelijks heen kon kijken.

Alles werd gestript en de gekste dingen kwamen aan het licht zoals de verborgen wandkast, bekleedt met origineel papier. Het huis gaf zijn geheimen stukje bij beetje prijs. In ruil wordt het huis liefdevol beloond met oude bouwmaterialen. Van de radiatoren tot het hout voor de kozijnen. Dat het huis van origine uit drie pandjes bestond is nog te zien aan het verspringen van de vloeren in de slaapkamers van de jongens. Een nadeel? Echt niet! Onder de vloer zit een bak aan opbergruimte.

Je kunt wel zeggen dat Martine en Roelof een goed setje zijn. Zij heeft een helder beeld voor ogen, hij heeft de technische kennis op zak met een dosis zelfmaakkrachten. En ze houden van dezelfde dingen. Alles wat Martine mee naar huis sleept uit kringloopwinkels of van rommelmarkten vindt hij leuk. Hoe fijn! Geen gedoe of geneuzel onder dit dak (wat ooit bestond uit 2 delen maar nu 1 geheel is)!

Waar haar liefde voor vintage vandaan komt? Ze wil niet teveel nieuw in huis, houdt van spullen met een verhaal en vindt het een sport om een koopje op de kop te tikken. En ze is gek op printjes! Martine wordt gewoonweg gelukkig van vintage dus startte ze met twee vriendinnen Omstebeurt, een online kraam waar allerlei vintage geinspireerde kinderspulletjes worden verkocht. Maar Martine’s hang naar vintage-geluk was nog niet gestild en ze ging ‘Een nieuw avontuur’ aan. In haar eigen webwinkel verkoopt ze moois voor slechts 50 cent en allerlei vintage-vondsten die klaar zijn voor adoptie.

Het fijnste aan het huis is toch wel de ligging. Voor behoefte aan drukte is de stad op fietsafstand en stilte is te vinden in de achtertuin. Een tuin waar Kores en Jente lekker kunnen ravotten en waar avond na avond wordt doorgebracht met vrienden en de barbeque.

+-+-+-+-+

Bij het december nummer van 101 Woonideeën krijg je een gratis zelfmaakspecial cadeau. Het boekje staat vol met ideeën van de 10 favoriete bloggers van 101. Van Tas-ka tot Woodwoolstool. Dit nummer ligt vanaf 23 november in de winkel. Het huis van Martine staat al een tijdje op de 101-blog maar je kunt nu ook haar stappenplan ‘Stempelen maar’ in de special vinden en op haar blog.

+-+-+-+-+

TIP

Kijk de komende weken vaker op ons 101-blog voor nieuwe berichten over de zelfmaakspecial (kijk onder de categorie ‘zelfmaakspecial 2010’).

+-+-+-+-+

Reacties

14 reacties
 1. Barbara - August 29, 2010 5:04 am

  So very beautiful …

 2. Jeske - July 16, 2010 10:40 am

  Pritt, het huis van Martine is alleen op de blog te bekijken. In het blad staan andere binnenkijkers. Grtjs

 3. pritt - July 15, 2010 8:24 pm

  Ik die 101 kopen….Maar staat het er nog niet in! Wanneer komt het item erin, lijkt me super om met een kop thee op de zondag lekker weg te zwijmelen in het huis van Martine. Ik koop de volgende editie weer hoor!

 4. Gerdien - July 13, 2010 7:45 pm

  Prachtig huis Martine!

 5. Maaike - July 12, 2010 8:59 pm

  Wat een super mooie foto’s. Geeft helemaal de sfeer weer in huis. Leuk voor een item in 101 woonideeen!!!

 6. Anja - July 9, 2010 9:33 pm

  Martine, wat een energie!

  Wat een rust.
  Altijd veel te zien ook bij de omstebeurt super hoor!

  Groet, Anja.

  Ja een reportage voor kerst, pasen lijkt me enig.

 7. geeske - July 9, 2010 7:48 am

  prachtig hoor, wat een sfeer. en gezellig ook.ik wil nog wel meer!!!
  (dit huis straks meer kerst of zo…)

  geeske

 8. Joyce - July 9, 2010 6:27 am

  Carpe Diem, pluk de dag, dat is wel echt op Martine van toepassing zeg! Jeetje wat een mooie inrichting en wat een leuke printjes overal! Ik wou dat ik daar woonde, supermooi,
  groetjes Joyce

 9. Susanne - July 8, 2010 5:26 pm

  Prachtige collage en heel veel succes met je webwinkels. Wat een creativiteit!

 10. vli - July 8, 2010 11:01 am

  voor mij ook een sentimental moment: in ene viel mijn oog op de lego bouwmeester oorkonde in het koffertje. die heb ik ook nog ergens van vroeger liggen. ik had meegedaan met de lego wedstrijd in mijn geboortedorp, bij de plaatselijke speelgoedwinkel. weet nog precies wat ik had gemaakt. helaas niets gewonnen…

 11. Joanna - July 8, 2010 9:05 am

  Martine en Roelof, echt een goed setje! (L).. Zo’n manlief die van niets iets kan maken met dit als resultaat!!! Echt een mooie foto collage van jullie huis. Een super sfeer straalt er vanaf! Het idee ook dat je moeder hier vroeger al binnen kwam.
  Het past allemaal. Fijn hoor!
  Ik krijgt gelijk zin iets aan mijn huis te doen….Daar ga ik!
  Doeieee Joanna

 12. esther - July 8, 2010 9:03 am

  Prachtige fotoos!!

 13. Jolanda - July 7, 2010 6:23 pm

  Een mooie reportage en heerlijk een huis waarin jullie ziel en zaligheid ligt!

 14. Jeske - July 7, 2010 11:55 am

  Martine, toen ik bezig was met je mooie foto’s zag ik plots die zelfmaakpop in de koffer zitten. Ff 2x kijken… Toen een ooow-moment: mijn oma maakte vroeger precies dezelfde poppen! Ik had er 1 thuis maar ook een pop die woonde in de logeerkamer van opa en oma. Die was alleen voor daar. Het weerzien was altijd fijn en het afscheid altijd droevig. Ze liggen – volgens mij – nu op mijn oude kamer. Waar heb je um vandaan??? Grtjs, Jeske

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)