101 Woonideeën
101 Woonideeën

Bloggers


26 September 2012  |  Anne-Marije Vendeville

Dinsdag 24 september was het weer zover; de eerste dag van de Woonbeurs! De gezellige drukte begon al bij de tickets inscannen. Ik hou enorm van de details van de Woonbeurs, vriendelijke mooi geklede mensen in zwart/witte outfits helpen je snel, er staat goede muziek op en de geur van verse koffie en taart komt je al tegemoet als je de roltrap oploopt om naar de verschillende hallen te gaan. Als je de roltrap af komt, stop dan zeker even bij de stoelendans van Vitra! Lol gegarandeerd. En misschien win je nog wel een mooie prijs…Een plattegrond op zo’n grote beurs is welkom, gelukkig kan je deze gelijk meenemen. Dit jaar zijn er drie verschillende hallen: Hal 8 Home Decorate (hier vind je 101-Woonideeën!), Hal 10 Style en Hal 11 Design (een goede tip hier is Design-City waar je jonge ontwerpers en de Bloggers kunt vinden!)

 

* * *

 

Mijn eerste afslag was gelijk naar het 101-Woonideeën huis. Ik had, naast de foto’s met potten verf op Twitter, werkelijk nog helemaal niets gezien. Zelfs geen moodboard. Dit jaar vind je het 101-Woonideeën huis samen met Tuin&Co op een plek. De tuin van het 101-huis is dan ook helemaal ontworpen door Tuin&Co. Het groen, de mooie bloemen en het prachtige hout vallen dan ook gelijk op. Hadden we vorig jaar nog twee verschillende woonkamers op de Woonbeurs, dit jaar hebben we er vier! De vier woonkamers vertegenwoordigen de vier woonstijlen die je het hele jaar door ook in het blad terug kunt vinden. Het ontwerp en de styling is afkomstig van Marjolein Vonk (en wat heeft ze het goed gedaan!)

 

In deze post vind je sfeerbeeld uit het 101-huis. Ben je enthousiast en wil je alles zelf zien? De Woonbeurs is nog tot en met zondag in Amsterdam te bezoeken. In het huis staan redactieleden of medewerkers van zowel 101-Woonideeen en Tuin&Co. Je kunt hun altijd aanspreken voor informatie of gewoon voor een leuke babbel! Ben je abonnee? Vergeet dan niet je cadeautje op te halen (bon zat in het laatste nummer).

 

* * *

 

Stijl 1: Een ruimte in een stoere landelijke sfeer  in de vorm van serre. Er staat een prachtige kas-kast waar je naar kunt blijven kijken. Daarnaast vind je in die ruimte ook veel stoffen met herbal prints en stillevens van allerlei elementen uit de natuur.

 

* * *

 

Stijl 2: Een ruimte in een industriële sfeer, met een ruige muurschildering van verfdruipers. Ook vind je hier oude industriële meubelen, maar ook fauteuils uit onze 101-collectie en industriële accesoires van de 101 Woonaccesoires Collectie in samenwerking met  Leen Bakker. De prachtige zwarte metalen deuren zijn van Jan van IJken.

 

* * *

 

Stijl 3: Een ruimte in de sfeer romantisch/nostalgisch met een bank uit onze 101 bankencollectie. Op de wand zie je prachtig roze décradé verlopend behang.

 

* * *

 

Stijl 4: Een ruimte in een jonge design sfeer, met lekkere felle kleuren en prachtig  behang, dat echt een eye-catcher is in je woonkamer. In de kast vind je allemaal mooie spullen, onder andere van Etsy!

 

* * *

 

De keuken: In het midden van alle ruimtes vind je de keuken van Svea. De keuken heeft een design-look met een mix van strakke gladde en stoere ruige materialen.

 

* * *

 

De Woonbeurs is nog tot en met zondag 30 september te vinden in Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of online te koop!

 

* * *

 

Ook leuk: 101Woonideeën is te vinden op Instagram!

Reacties

3 reacties
  1. Vera - October 14, 2012 11:02 am

    Waar kan ik het tafeltje met de neplaptop erop vinden? Ik zag het staan in het 101woonideeenhuis en vond het zo leuk, maar ik kan hem nergens vinden!

  2. Lily - October 1, 2012 11:58 am

    Ik heb op de stand zelf ook foto’s genomen van het felle driehoeken behang. Ik zou zo graag weten hoe of waar ik dit ergens kan vinden!

  3. Marchien van Home24 - September 26, 2012 3:32 pm

    Een compliment voor de mooie woonkamers! Interessante en leuke stijlen om te zien! De combinatie van het roze behang met de verlichting van stijl 3 trekt mij erg aan. Jammer dat ik niet bij de woonbeurs kan zijn om het van dichtbij te zien!

Voeg een reactie toe

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht, wordt niet getoond)

Opmerking (verplicht)